Hoe maak je een sollicitatiebrief die wel gelezen wordt?

Komt dit je bekend voor?


Je zoekt urenlang op het internet naar die ene vacature. Je vindt uiteindelijk die ene baan waar je al zo lang naar opzoek bent. Nu nog een sollicitatiebrief maken en zorgen dat je aangenomen wordt. Zo moeilijk kan dat niet zijn.

Je bent niet alleen. Veel werkzoekende hebben moeite met het schrijven van een sollicitatiebrief. Dus hoe zorg jij nu voor een brief die wel zorgt voor een succesvolle re-integratie?

 

Je hoeft je sollicitatiebrieven niet in te kleuren


Je kunt op het internet vele voorbeeld sollicitatiebrieven downloaden. Sommige denken dan ook dat wanneer je maar veel solliciteert je vanzelf aangenomen wordt.
Werkgevers ontvangen soms wel honderden brieven. Je maakt dan echt geen schijn van kans als je brief er niet tussenuit springt.

Er tussen uit springen betekent niet dat je je brief moet voorzien van mooie plaatjes of tekeningen. Er uit springen met je sollicitatiebrief betekent de aandacht vestigen op enkele belangrijke aspecten van de functieomschrijving.

Hoe jouw sollicitatiebrief de aandacht pikt

Hoe kom je nu aan die magische worden en zinnen die de aandacht van je nieuwe werkgever trekken?

Het internet!

Laten we beginnen met de functieomschrijving.

Een functieomschrijving zegt niet alleen wat over de functie, maar ook over het bedrijf. Lees de omschrijving nog eens goed door en kijken niet naar wat, maar naar wie ze vragen.

Welk persoon zoeken?

Er zijn meer mensen met jouw vaardigheden, maar er is er maar 1 zoals jij!

Vergeet niet dat een werkgever niet alleen opzoek is naar wat jij allemaal kunt, maar het ook belangrijk vindt wie jij bent.
Merk je dat je onvoldoende informatie kunt halen uit de functieomschrijving zoek dan op internet naar meer informatie over het bedrijf. Bekijk hun website, hun klanten, de medewerkers. Misschien bestaat er wel een twitter of linkedinprofiel.

Verzamel zoveel mogelijk informatie over het bedrijf. Hoe meer informatie je hebt, hoe makkelijker het maken van een goede sollicitatiebrief wordt.
Je weet nu de magische woorden. Maar hoe bouw je je sollicitatiebrief goed op?

De aanhef - Stap 1

Geachte heer/mevrouw gaat niet werken.
Als ik jou Joop noem, terwijl je Suzan heeft, reageer jij dan?

Zou jij een sollicitatiebrief lezen als ze jou aanspreken met geachte mevrouw, terwijl dat het overduidelijk is dat je een man bent?

Richt je brief op de persoon die het gaat lezen. Staat er geen naam bij van de contactpersoon neem dan contact op met het bedrijf. Als je het bedrijf belt om de naam van de contactpersoon te achterhalen, vergeet dan niet de spelling te controleren.

Een goed begin - Stap 2

Een goed begin is het halve werk. En in je sollicitatiebrief kun je maar beter goed beginnen. Als je solliciteert benoem dan de functie waarop je reageert. Wie weet heeft het bedrijf meerdere vacatures openstaan en is het niet duidelijk voor de lezer op welke functie je solliciteert.

Gebruik je een brief voor een open sollicitatie wees duidelijk en to the point. Maak in de eerste alinea al duidelijk wie je bent en wat jij kan bieden.
Het is aan jou duidelijk te maken waarom ze jou moeten aannemen, niet andersom!

Waarom krijgen zij je sollicitatiebrief? - Stap 3

Je hebt in de vorige stap al duidelijk gemaakt waarom jouw nieuwe werkgever jou zou moeten aannemen. Maar waarom wil je eigenlijk daar werken?
Dit is geen uitnodiging om in je sollicitatiebrief te gaan slijmen. En laat alsjeblieft de cliché, ik kan veel leren, ervaring opdoen etc. achterwege. Dit zijn nietszeggende clichés en geloof me, je werkgever heeft ze eerder gehoord.  Benoem liever echt wat je van het bedrijf  vindt.

Sluit af met een knal - Stap 4

Vaak worden sollicitatiebrieven nietszeggend afgesloten met zinnen als met "hartelijke groet", "met vriendelijke groet" of nog erger "hoogachtend".
Ook worden cliché zinnen gebruikt als "graag licht het een en andere nadere toe in een gesprek".

Wees creatief, ook in je afsluiting. Vertel dat bijvoorbeeld dat je binnenkort even langskomt, of dat je graag even belt om eventuele vragen te beantwoorden.
Wees anders dan andere!