Zit je vast in je loopbaan? Neem een loopbaanassessment

Het is nog steeds de tijd dat werkgevers het voor het kiezen hebben. Steeds meer werkelozen hebben dan ook moeite om op te vallen tussen de tientallen en soms zelfs honderden sollicitaties.

Hoe komt dat eigenlijk?

Naast een slecht opgebouwd CV of een saaie sollicitatiebrief, weten veel mensen niet welke talenten en competenties zij bezitten. Een assessmentbureau biedt dan hulp.

 

Waarom de hulp inschakelen van een assessmentbureau?

Waarom zou je kiezen voor een assessmentbureau als er ook loopbaanadviesbureaus zijn? Als we aan een assessmentbureau denken dan denken we vaak aan een bureau dat werkgevers helpt de beste werknemers te selecteren. Het selectieassessment is dan ook het bekendste assessment. Maar wist je ook dat veel assessmentbureaus precies weten wat jouw nieuwe werkgever zoekt?

Een werkgever zoekt niet alleen een nieuwe werknemer om de functie te vervullen, het zoekt een persoon die zijn bedrijf sterker maakt. Een bedrijf sterker maken doe je niet door alleen maar taken uit te voeren, een bedrijf maak je sterker door de juiste talenten in te zetten.

Als jij weet wat jouw eigen talenten zijn en waar jouw werkgever naar op zoek is, kun je de ultieme match maken. Een match die veel verder gaat dan een sollicitatie- of motivatiebrief.

Een assessmentbureau kent de branches

Veel assessmentbureaus hebben kennis van één of meerdere branches. Zoek een assessmentbureau dat kennis heeft van jouw branche. Laat het bureau dit ook aantonen.
Waarom wil je een assessmentbureau dat past bij jouw branche?

Veel assessmentbureaus ondersteunen hun opdrachtgevers bij het maken van nieuwe functieprofielen. Dit betekent dat een assessmentbureau exact weet hoe en door wie de functie het beste vervuld kan worden.
Dit biedt jou enorme kansen. Een assessor helpt jou namelijk om achter jouw talenten en competenties te komen en kan je exact laten zien waar de behoefte in de branche ligt.

Natuurlijk kun je vacatures op het internet zoeken, maar zit je niet liever dichter bij de bron?

Een assessor als kruiwagen

Een assessor lijkt in veel opzichten op een loopbaancoach. Echter richt een assessor zijn focus meer op de talenten en kwaliteiten in plaats van op de sollicitatievaardigheden.
Sollicitatievaardigheden zijn belangrijk, nog belangrijker is dat jij de ultieme match wordt. Niet alleen maar omdat jij de functie kunt vervullen, maar omdat jij de perfecte match bent.