Interview met SkyStep - Webshop voor voetklachten

Wie zijn jullie en wat is SkyStep?

Wij zijn de broers Mark en Matthijs Span. Twee jonge ondernemers met een passie om de juiste oplossing aan te bieden voor allerlei voetklachten. Skystep.nl is een webwinkel die zich vooral richt op inlegzolen en steunzolen.  

Wanneer zijn jullie begonnen?

Wij zijn op 1 januari 2015 online gegaan.

Waarom steun- en inlegzolen?

Onze familie zit al generaties lang in de schoenindustrie en wij zijn er dus letterlijk mee opgegroeid.

Wij zien twee grote problemen ontstaan in de schoenenmarkt. Steeds meer mensen krijgen voetproblemen en de pasvorm van veel schoenen wordt slechter. Deze twee factoren versterken elkaar en zijn vaak gemakkelijk op te lossen met een inlegzool of steunzool.


Veel mensen met voetproblemen gaan naar een podoloog/podotherapeut om dure op maat gemaakte steunzolen aan te laten meten, terwijl dit vaak helemaal nog niet nodig is. Mensen zijn nu dus onnodig veel geld kwijt, daarom zijn wij Skystep.nl gestart.

Wij willen de klachten van mensen met een goedkope oplossing verhelpen en met ons huidige assortiment kunnen wij in 90 procent
van de gevallen de voetproblemen verhelpen of verlichten.


Waar ligt in jullie ogen jullie grootste succes?

Skystep.nl is ingericht naar de mogelijke voetproblemen die een klant kan ondervinden. De webwinkel is ingedeeld in categorieën van specifieke voetproblemen waarin wij de klant informatie over het probleem geven en adviseren welke producten het meest relevant zijn voor deze klacht.

Welke ambities hebben jullie met de webshop?

Wij willen er met Skystep.nl voor zorgen dat iedereen op een fijne pijnvrije manier kan bewegen.

Uiteraard willen wij de webshop steeds verder perfectioneren en uitbreiden met voetgerelateerde producten.


Welke tips hebben jullie voor mensen die ook een webshop willen starten?

Doe vooraf voldoende onderzoek naar de markt waarin je je wil begeven. Denk niet dat alles vanzelf gaat, een webwinkel succesvol maken kost heel veel tijd. Bedenk vooraf welke taken je zelf op wil pakken en welke je wil uitbesteden. In onze ervaring hebben we ontdekt dat niet iedere partij even betrouwbaar is, dus let op met wie je in zee gaat. IMG kunnen wij zeker aanraden.