Interview Met Bouwman Laminaat - website voor het kopen en laten leggen van je vloer

Wat is Bouwman Laminaat voor een bedrijf?

Bouwman Laminaat is een bedrijf in vloeren. De naam laat je denken dat wij alleen in het laminaat leggen, dat is tegenwoordig niet meer zo. Wij werken ook met klik PVC en renoveren trappen.
Daarnaast kunnen we ook vloeren onderhouden en herstellen en taxeren we beschadigde vloeren voor de verzekering.

Wie is het gezicht achter Bouwman Laminaat?

Berry Bouwman is de eigenaar van Bouwman Laminaat en levert met zijn bedrijf al meer dan 20 jaar de passende vloer in iedere ruimte.
“Naast mijn adviserende rol voer ik nog altijd met plezier de werkzaamheden uit. Je ziet een ruimte veranderen met een nieuwe vloer en ik vind een mooi en passend eindresultaat een van de belangrijkste aspecten van mijn vak.”

Wat zijn de diensten van Bouwman Laminaat?

Eigenlijk alles wat je kunt bedenken bij het laten leggen van een vloer. Het begint allemaal met een vrijblijvend adviesgesprek. Hierin bekijken we samen met de klant wat de wensen zijn. We nemen diverse vloerstalen mee, kijken naar de huidig ondervloer en meten de ruimte in zijn totaal op.
Daarnaast kijken we naar de gewenste afwerking. Zo kan je de vloer afwerken door plakplinten te leggen, maar opstaande plinten zijn ook een optie.
Na het adviesgesprek maken we een offerte en kunnen we de werkzaamheden op korte termijn uitvoeren.

De werkzaamheden kunnen onder andere bestaan uit:
• Het leeghalen van de ruimte en het opbergen van meubels;
• Het leggen van de juiste ondervloer;
• Het leggen van laminaat of klik PVC;
• Het afwerken van de vloer door (plak)plinten te leggen.

Een andere dienst is traprenovatie. Wij renoveren de trap door hem te bekleden met vloerbedekking of te behandelen met traplak.

Bij het laten leggen van laminaat heb je natuurlijk twee processen. Het aanleveren van een vloer en het leggen ervan. Zijn er ook mensen die dit niet combineren?

Er zijn inderdaad mensen die dit niet combineren. Wij werken niet met vloeren en ondervloeren die iemand zelf aanschaft, dit omdat het advies vooraf juist erg belangrijk is en we dan niet garant kunnen staan voor het uiteindelijke resultaat en de kwaliteit van de vloer.
Wel kunnen wij na advies de ondervloer, vloer en (plak)plinten leveren die de consument dan zelf kan leggen.

Wat is het belangrijkste bij het kiezen van een nieuwe vloer?

Natuurlijk is persoonlijke voorkeur erg belangrijk bij het kiezen van een nieuwe vloer. Daarnaast moet je vloer ook bij de ruimte en de ondervloer passen. Zo is een laminaatvloer in een vochtige ruimte geen goed idee, hier kan men beter kiezen voor een vloer van klik PVC.

Waar zit het succes van Bouwman Laminaat in?

Wij nemen de tijd voor de consument. Door een persoonlijk adviesgesprek op locatie kunnen we de beste indruk geven van de vloeren en afwerking. We kunnen daarnaast een compleet pakket leveren door te beginnen met het leeghalen van de gekozen ruimte en het eventueel opslaan van grote meubels tot de afwerking met (plak)plinten. Je hebt er geen omkijken naar.

Heb je nog tips voor mensen die laminaat willen laten leggen?

Neem de tijd om de juiste keuze te maken en bekijk de vloer op locatie. Een vloer kan bijvoorbeeld onder natuurlijk licht en kunstmatig licht veel verschillen.
Laat je goed informeren en vergelijk een aantal leveranciers. Kies voor degene die de tijd voor je neemt en waar je vertrouwen in hebt.